LEAN HR Services bestrijdt de krapte op de arbeidsmarkt met een plan!

LEAN HR Services bestrijdt de krapte op de arbeidsmarkt met een plan!

vrijdag 13 mei 2022

Anno 2022 is de arbeidsmarkt een dynamische markt vol uitdagingen. Het piept en het kraakt, oplossingen komen nét op tijd of soms te laat en de strijd om de sollicitant is hevig. Tot zover de clichés. Om aan de enorme vraag te kunnen blijven voldoen gebruiken wij de actuele uitdagingen van onze partners als inspiratie om LEAN HR Services verder door te ontwikkelen. Voeg hier een stabiel organisatiefundament gebaseerd op de LEAN filosofie aan toe, samen met een team gepassioneerde professionals en we kijken vol vertrouwen naar de toekomst.

LEA(R)N Academy;

Je medewerkers structureel blijven opleiden en ontwikkelen is voor veel bedrijven een thema. Er wordt geworsteld met de vorm en de potentiële uitkomst. LEAN HR Services voorziet sinds 1 mei 2022 haar partners van een online leerplatform; ‘The LEAN Academy’. Binnen dit platform kunnen professionals zich in eigen tempo, in een volledig op maat samengestelde portal, blijven ontwikkelen. Deelnemers verzamelen certificaten, verhogen hun waarde voor de organisatie waarbij ze werkzaam zijn en bovenal werken ze aan persoonlijke groei.

Groei in Community Development;

Inmiddels is LEAN HR Services uitgegroeid tot een volwassen organisatie. De sterke nadruk in de operatie ligt op het vinden, boeien en binden van medewerkers die met hun vak bezig zijn en de missie van LEAN HR Services willen voltooien; Dé HR Dienstverlener van Limburg worden. Dit jaar verwelkomen we dan ook alweer 3 nieuwe collega’s; Daan, Enrico en Makary die allen dagelijks voor onze opdrachtgevers bezig zijn met het binnenhalen van nieuw talent, onder de vleugels van de ervaren, bekende gezichten van LEAN HR Services.

Carrière switchers:

Onbenut potentieel van werknemers heeft jarenlang niet de aandacht gekregen die het verdient. Er zijn talloze goede kandidaten welke open staan voor een carrièreswitch naar bijvoorbeeld de industriële of logistieke sector om daar het personeelstekort deels aan te vullen, blijkt op basis van recent uitgevoerd onderzoek door LEAN HR Services. Bedrijven moeten misschien wat meer investeren aan de voorkant aan inhoudelijke, praktische kennis van deze switchers, maar krijgen er dankbare, flexibele en leergierige medewerkers voor terug. Persoonskenmerken die minstens net zo belangrijk zijn bij het laten slagen van een succesvolle arbeidsrelatie.

Best Practices in HR Marketing;

Het vermarkten van werkgeverschap is al jaren een ‘hot item’ waar LEAN HR Services zich in gespecialiseerd heeft. Wat heb je als werkgever een potentiële kandidaat te bieden? Hoe vermarkt je dit? Waar ga je adverteren? Hoe zien je wervingsprofielen eruit? Maak je gebruik van Pré- en On Boarding modellen? Goed, gestructureerd en gepast werkgeverschap heeft de aandacht nodig die het verdient. Dat bieden wij en de resultaten zijn iedere dag merkbaar bij onze partners.

Natuurlijk zijn er uitdagingen, maar LEAN HR Services belooft 1 ding; We blijven doen wat u van ons gewend bent; op een scherpe, effectieve en frisse manier naar oplossingen zoeken, passievol, SAMEN met al onze partners.

Twan Bongers

Teammanager LEAN HR Services

www.leanhrservices.nl