LEAN HR Services sluit sponsorovereenkomst af met Ultratriatleet Adrian Kostera

LEAN HR Services sluit sponsorovereenkomst af met Ultratriatleet Adrian Kostera

vrijdag 4 februari 2022

In de eerste week van 2022, vond er een bijzonder “intake”-gesprek plaats op ons kantoor in Roermond. Adrian Kostera, ultra triatleet uit Grubbenvorst was te gast voor een interview bij gelegenheid van het ondertekenen van zijn sponsorovereenkomst met LEAN HR Services.

Adrian Kostera is afkomstig uit Polen en in eerste instantie naar Nederland gekomen om een nieuw bestaan op te bouwen, nadat het bedrijf waar hij werkte door brand werd verwoest. Een zusterbedrijf in Nederland bood toen voor hem en zijn vrouw nieuwe kansen. Voor beiden was al gauw duidelijk dat zij een toekomst in Nederland voor zich zagen en dat goed Nederlands leren spreken een belangrijke randvoorwaarde was voor een succesvolle entree op de arbeidsmarkt.

Dat is beiden vervolgens heel goed gelukt. Maar nu naar zijn passie voor (extreme) sport.

In 2016, toen Adrian 30 werd, besloot hij het roer helemaal om te gooien. Hij stopte toen accuut met roken en zocht naar een nieuwe uitdaging. In het Guiness Book of Records, waarin hij een artikel las over de Canadese “Iron Cowboy”, die in 50 dagen 50 triathlons volbracht, vond hij een nieuw sportief doel: hij besloot te gaan voor “100 triathlons in 100 dagen”!

Vanaf toen brak er een nieuwe sportieve periode in zijn leven aan, waarbij zijn ijzersterke mentaliteit en positieve kijk op het leven hem verder brachten. Onlangs heeft Adrian – na 15 jaar werken in boomkwekerijen – besloten om zich voortaan fulltime bezig te gaan houden met de (ultra) sport als atleet en personal trainer voor andere ultrarunners.

Voor Adrian is het van groot belang dat hij deze enorme prestaties kan leveren op zijn eigen voorwaarden. Naast zijn mentaliteit – het leuk blijven vinden en geloven dat het kan – traint hij vooral dagelijks zijn spieropbouw en de belasting van zijn gewrichten. Daarnaast is goede voeding de derde pijler onder zijn succes als ultra-atleet: hij is een van de weinigen wiens maag geen problemen vertoont bij 24 uur sporten achter elkaar. Gewone, gezonde voeding rondom zijn wedstrijden, zonder allerlei extra supplementen is het geheim van deze topper uit Grubbenvorst.

Ook voor 2022 heeft Adrian zichzelf weer een aantal grote doelen gesteld, waarvoor hij al vol passie en focus in training is. Eerst in maart de nieuwe 24 uurs ultraloop van Sittard, waar hij zich door minimaal een afstand van 225 km rennend af te leggen wil plaatsen voor de Spartathlon van 2023: de klassieke ultramarathon tussen Sparta en Athene van 246 km lengte.

Dan op weg naar de Elzas in Frankrijk voor de Quintuple (5-voudige) Ultra Triathlon, waar hij nu voor goud wil gaan na een eerdere tweede plek achter zijn sportidool de Duitser Richard Jung.

In de zomer staat in Zwitserland vervolgens de 10 -voudige (!) Ultra Triathlon op de kalender tevens het officiële Wereldkampioenschap, waar Adrian ook voor het hoogste podium zal gaan.

In het najaar wil hij dan tot slot in eigen land het nieuwe record op het Pieterpad proberen te vestigen, een extreme tocht van 500 km lang.

LEAN HR Services is trots om Adrian te kunnen ondersteunen bij deze enorme sportprestaties door middel van de nu ondertekende sponsorovereenkomst. Op zijn beurt zal Adrian Kostera zijn grote community van volgers op velerlei manieren laten kennismaken met deze HR dienstverlener met kantoren in Roermond en Sittard, waarbij een passie voor groei en ontwikkeling van haar werkenden ook om topsport vraagt in de huidige krappe arbeidsmarkt. Kortom: hier is sprake van een ideale match!